Onze missie

Home

Onze missie

‘’Code 390!’’ klinkt het bij de politie. Er is een moord gepleegd.

Iedereen is er ondersteboven van en leeft mee met de familie van het slachtoffer. Er wordt gelijk neergekeken op de moordenaar en zijn of haar familie. Het is natuurlijk niet te begrijpen hoe iemand zo iets verschrikkelijks over het hart heeft kunnen verkrijgen, maar is het wel terecht dat we neerkijken op de familie van de moordenaar? Wat hebben zij er mee te maken?

 

Zij zijn ondergedompeld in boosheid, gebroken vertrouwen, een mogelijk schuldgevoel en de vraag: “Had ik iets kunnen doen om het te voorkomen?”, “Geef ik hem/haar nog een kans?” en: “Kan ik het hem/haar vergeven?”

Naast het verwerken van deze (misschien wel traumatische) gebeurtenis wordt er neergekeken op de naasten van de moordenaars. Ze krijgen geen stem in de media, geen tijd om uitleg te geven, geen momenten van aandacht, terwijl zij net zo goed slachtoffers zijn.

 

Project390 is er voor deze mensen. Wij proberen het taboe te doorbreken door hun verhaal onder de aandacht te brengen. Want zij verdienen ook aandacht. Wij streven er naar dat deze personen hun verhaal kunnen vertellen aan de buitenwereld zonder dat er op hen wordt neergekeken of dat zij zich moeten schamen voor de daden van hun vriend of familielid.

 

Project390 staat voor de code die de Nederlandse Politie gebruikt als melding voor moord of poging tot moord. Onder deze naam willen wij de naasten van moordenaars (en hun verhalen) onder de aandacht brengen. Wij hopen dat dit project u bewust maakt dat we altijd moeten onthouden dat we allemaal mens zijn ondanks wat er in ons verleden gebeurd is en we niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de daden van een ander.

 

Wij zijn Project390: Elvera, Elise, Manon, Rosalie, Talitha en Kristel.

Waarom doen wij wat we doen?

 

Wij willen een platform creëren waarop mensen hun verhaal kunnen delen met de buitenwereld. Zonder vooroordelen en zonder veroordelingen. Puur om ze vrijuit te laten spreken over hoe zij dit hebben ervaren, hoe instanties hiermee om zijn gegaan en of ze zouden willen dat er anders wordt gehandeld door instanties die deze familie/vrienden en kennissen wel of niet steunen tijdens zo’n gebeurtenis.

Het team achter project 390

Klik hier

Wil je jouw verhaal of dat van een ander met ons delen? Je wordt met open armen ontvangen!

Klik hier

Bekijk de fotogalerij

Klik hier