Kristel: Wie kom ik dagelijks tegen die met deze zware rugzak rondloopt?

 

Elke week schrijft er een nieuw teamlid een blog over waarom zij dit project belangrijk vindt. Deze week het verhaal van Kristel:

 

Ik mag van geluk spreken dat ik zelf geen enkele ervaring heb met dit onderwerp. Zijdelings zie je zeker wel eens een televisieprogramma, een nieuwsbericht of krantenartikel. Maar mijn leven gaat door. Ik lees het, sta er bij stil, maar schuif het ook weer opzij. Medelijden met het slachtoffer en zijn/haar familie is er zeker. Medelijden voor de zijde van de dader? Dat is iets waar ik zelf nog nooit over nagedacht heb.

 

Totdat ik de blogpost van Elvera las: ‘Mijn schoonmoeder vermoordde twee keer haar man’.

 

Je bekijkt het direct vanuit een ander perspectief. Een medestudent waar je niks aan merkt maar die wel een rugzak met zich meedraagt. Persoonlijk vraag ik mij nu af: ‘Hoeveel mensen kom ik dagelijks tegen die met deze zware rugzak rondlopen? En hoe wordt er door de maatschappij tegenaan gekeken?’

 

Door mij in te zetten voor Project390 kan ik deze mensen een stem geven. Deze mensen verdienen begrip omdat zij niks te maken hebben met de misdaad. Er wordt negatief over ze gedacht en er wordt direct een link gelegd tussen een misdadiger en een familielid. Maar waarom?

 

Het doel dat ik mezelf heb gesteld is dat dit project ervoor gaat zorgen dat mensen er meer over gaan nadenken. Dat het een gespreksonderwerp wordt en dat het uit de taboesfeer wordt gehaald. Als ik in mijn eigen omgeving hierover vertel krijg ik veel positieve reacties terug. Ik hoop dat wij vele persoonlijke verhalen mogen delen, zodat er stukje voor stukje meer begrip wordt getoond.

 

Door deze verhalen te delen hopen wij deze mensen hun rugzak te kunnen legen.

 

Voel je vertrouwd bij ons, project390

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *